Η Ελβετία νικήτρια της Eurovision με 591 βαθμούς – Στην 11η θέση η Ελλάδα

Το Nemo ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για να νικήσει στη φετινή Eurovision 2024 και στον αποψινό Μεγάλο Τελικό τα στοιχήματα επιβεβαιώθηκαν με, κερδίζοντας την πρωτιά με 591 βαθμούς.

Ήδη από την αρχή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών η Ελβετία είχε αναπτύξει μια δυναμική, ενώ μέχρι τα μέσα της διαδικασίας είχε φύγει μπροστά με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες με τα δωδεκάρια να πέφτουν «βροχή» από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών.

Συνολικά 22 από τις 37 χώρες ψήφισαν την Ελβετία με τις Σουηδία, Λετονία, Ιρλανδία, Πολωνία και Λιθουανία να είναι μόνο μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας η Μαρίνα Σάττι έσπευσε να πανηγυρίσει μαζί με το Nemo την επιτυχία του, αφού, όπως φαίνεται έχουν έρθει κοντά όλο αυτό το διάστημα, κάτι που φάνηκε και από την περιβόητη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του Β’ Ημιτελικού.

Μία από τις πιο ανατρεπτικές στιγμές της ψηφοφορίας ήταν οι 333 βαθμοί που έδωσε το κοινό στο Ισραήλ, ανεβάζοντάς το προσωρινά στην πρώτη θέση, ενώ μέχρι στιγμής κινούνται πάρα πολύ χαμηλά στην τελική λίστα της κατάταξης. Στη συνέχεια, βέβαια, εκτοπίστηκε από την Ουκρανία που πήρε 307 βαθμούς.

Στην πορεία στην πρώτη θέση ανέβηκε η Κροατία που συγκέντρωσε 337 βαθμούς από το κοινό, ενώ η Γαλλία με 227 βαθμούς από το κοινό τερμάτισε στην τρίτη θέση και συνολικά με 445 βαθμούς.

Η Ελβετία είχε συγκεντρώσει 365 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές και στη συνέχεια σκαρφάλωσε στους 591 βαθμούς, παίρνοντας τη νίκη.

Στην 11η θέση η Ελλάδα

Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το Zari τερμάτισε στην 11η θέση. Στο τέλος της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών η χώρα μας βρισκόταν στην 14η θέση με 41 βαθμούς, ενώ μαζί με την ψηφοφορία του κοινού, η Ελλάδα ανέβηκε στην 11η.

Στην 15η θέση η Κύπρος

Η Κύπρος, την οποία φέτος εκπροσώπησε η Silia Kapsis με το τραγούδι «Liar» τερμάτισε στην 15η θέση με 78 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην τελική κατάταξη μια θέση χάρη στην ψηφοφορία του κοινού αφού στο τέλος της ψηφοφορίας των επιτροπών η Κύπρος βρισκόταν στην 16η θέση.