Παγκόσμια επιτυχία για το «Maestro in Blue», την πρώτη ελληνική σειρά στο Netflix

Το «Maestro in Blue», η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που αρχικά έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο κανάλι του Mega και τον Δεκέμβριο προστέθηκε στην ταινιοθήκη του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο, πλέον είναι διαθέσιμη προς θέαση στην πλατφόρμα σε πολλές χώρες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η σειρά που γυρίστηκε στους Παξούς και στην οποία συμμετέχουν οι Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρία Καβογιάννη, Κλέλια Ανδριολάτου, Αντίνοος Αλμπάνης, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρης Κίτσος, εντάχθηκε στη streaming υπηρεσία παγκοσμίως στις 17 Μαρτίου. Μόλις μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να γνωρίσει επιτυχία, καθώς σύμφωνα με το Netflix οι ώρες προβολής την πρώτη εβδομάδα ήταν εντυπωσιακές.

Όπως δημοσίευσε και ο δημιουργός στον λογαριασμό του στο Instagram, το «Maestro in Blue» βρίσκεται στη λίστα με τις 10 μη αγγλόφωνες (non-english) σειρές που προβλήθηκαν περισσότερο από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, η σειρά έφτασε τις 7,3 εκατομμύρια ώρες προβολής. Μάλιστα, σε πολλές χώρες σκαρφάλωσε ψηλά στην κατάταξη: για παράδειγμα, στην Αμερική βρίσκεται στη δέκατη θέση ενώ στην Αυστραλία, στην έβδομη. 

«Οταν βλέπεις ότι κάτι για το οποίο έχουν δουλέψει τόσοι άνθρωποι, τόσο σκληρά, αρχίζει να αποδίδει (περισσότερο από όσο φανταζόσουν) τότε αισθάνεσαι την χαρά και την όρεξη να το κάνεις ακόμα καλύτερο!!», έγραψε ο Παπακαλιάτης στη λεζάντα που συνοδεύει τις φωτογραφίες που δημοσίευσε.