Συνάντηση με τους Ολύμπιους θεούς

«Μια φορά και έναν καιρό, σε έναν τόπο μακριά από δω, ζούσε ένα μικρό παιδί που του άρεσαν τα παραμύθια…»

 Αμέτρητες φορές ακούσαμε σαν παιδιά την παραπάνω φράση με μικρές ίσως παραλλαγές. Πάντα ξέραμε ότι θα ακολουθούσε ένα παραμύθι, μια αφήγηση που τα ζώα μιλούν, οι νάνοι κάνουν την εμφάνιση τους, οι κακοί παραμονεύουν.

  Με την παραπάνω φράση ξεκινά και η δική μας ιστορία, η ιστορία που έγραψαν τα νηπιάκια και τα προνηπιάκια ενός νηπιαγωγείου στη Χαλκίδα, με την βοήθεια της ονειροπόλας νηπιαγωγού τους που λατρεύει τα βιβλία. Το παραμύθι αυτό, ένα κράμα λαϊκού και σύγχρονου, αναφέρεται στις περιπέτειες ενός μικρού παιδιού που ταξιδεύει με τη φαντασία του σε διάφορες ιστορικές περιόδους και γνωρίζει διάφορους πολιτισμούς. Ο μικρός ήρωας έχει παίξει επιτραπέζια με δεινοσαύρους, έχει κολυμπήσει με γοργόνες και έχει πιει τσάι με ανθρώπους που ζούσαν σε σπηλιές και σχεδίαζαν σε τοίχους. Το πιο πρόσφατο ταξίδι του, ήταν μια περιπλάνηση στον Όλυμπο, όπου και φυλακίστηκε στα Τάρταρα, γιατί ο Θεός Δίας νόμιζε πως ήταν κλέφτης.

 Τα μικρά νηπιάκια και προνηπιάκια έδωσαν διαφορετικές εκδοχές για το τέλος, (επιλέχθηκε εκείνο που άρεσε στην πλειοψηφία) και ακολούθησε η εικονογράφηση. Η δουλειά των παιδιών, όταν ασχολούνται με κάτι που τους ενδιαφέρει είναι μοναδική. Έχει έρθει ο καιρός να δώσουμε στους μαθητές μας το περιθώριο να εκφραστούν όπως θέλουν, γιατί τα αποτελέσματα θα μας εκπλήξουν.

 Και τώρα…Σας αφήνουμε να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στις ζωγραφιές που πλαισιώνουν την ιστορία μας!

Tο εξώφυλλο του παραμυθιού μας, το οποίο αποτέλεσε και μια από τις δραστηριότητες μας. Όπως βλέπετε, σχεδίασα τον Όλυμπο και το παλάτι, ενώ τα παιδιά χρωμάτισαν και έκοψαν τις φιγούρες, τις οποίες κόλλησαν στο χαρτόνι.

Το μικρό παιδί βρίσκεται στο δωμάτιο του και σκέφτεται την επόμενη περιπέτεια του.

Παίζει επιτραπέζια παιχνίδια με τους δεινόσαυρους.

Και εδώ κολυμπάει με τις γοργόνες.

Συναντά τον Δία και κάπου εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν για τον μικρό μας ήρωα.

Μετά από πολλές περιπέτειες επιστρέφει στο σπίτι του και καταγράφει όλα όσα έζησε για να μην τα ξεχάσει ποτέ.