«Σωτηρία με λένε» στο θέατρο Αυλαία από τις 26 Απριλίου

Μετά τις συνεχόμενες sold-out παραστάσεις στην Αθήνα, το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε», μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις. Η Κάτια Γκουλιώνη ενσαρκώνει της θρυλική λαϊκή τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου με μια απόλυτη, βαθιά και καθηλωτική ερμηνεία.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.
Ερμηνεύει η Κάτια Γκουλιώνη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου

ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ

της Σοφίας Αδαμίδου

 

Σκηνοθεσία

Γιώργος Παπαγεωργίου

 

Θέατρο Αυλαία

στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη 26 Απριλίου

έως την Κυριακή 7 Μαίου

Για 10 παραστάσεις

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης στην Αθήνα και τις εξαιρετικές κριτικές που τη συνόδευσαν την περίοδο που παρουσιάστηκε στην Αθήνα, το έργο της Σοφίας Αδαμίδου – που αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού – ανεβαίνει στο θέατρο Αυλαία, στη Θεσσαλονίκη, από την Τετάρτη 26 Απριλίου για 10 μόνο παραστάσεις.

Τη σκηνοθεσία, τη διασκευή & τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Στο ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου, η Κάτια Γκουλιώνη. Ζωντανή μουσική επί σκηνής από τον Αντώνη και τον Θοδωρή Ξηντάρη.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

Το έργο:

Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές.

Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ, Τσιμισκή 136

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο : 21:00

Κυριακή : 19:00

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-avlaia/sotiria-me-lene/