«Το Μπλε Ζαφείρι» από την συγγραφέα των χρωμάτων και των αρωμάτων, Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη

Μια βουτιά στα συναισθήματα είναι το καινούργιο μυθιστόρημα της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη της συγγραφέως των 1.300.000 αντιτύπων, ή όπως αποκαλείται από τους αναγνώστες, την «Ρένα της καρδιάς μας». Η πένα της ξεχωριστή, αέρινη. Διαβάζοντας κάθε βιβλίο της πρέπει να «ξύσεις» την ψυχή σου… Να αφεθείς στα πιο βαθιά σου συναισθήματα, να «κολυμπήσεις» στην ανθρώπινη ύπαρξη. Φέτος, επιστρέφει με το «Μπλε Ζαφείρι» μια ιστορία ανθρωποκεντρική και με το ερώτημα: «Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η δύναμη μιας γυναίκας;»

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο θάνατος του Μάρκου ήταν άραγε τραγικό δυστύχημα ή ανθρωποκτονία από πρόθεση;
Ο Άλκης είναι σίγουρος πως η Μελάνθη κάτι του κρύβει. Κι ως αστυνομικός είναι αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια.

Εκείνη ξέρει πως δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του. Αν του αποκαλύψει πως δε σταμάτησε ποτέ να τον αγαπάει, θα αναγκαστεί να μοιραστεί μαζί του το ανείπωτο μυστικό της. Και τότε η ζωή της θα γίνει χίλια κομμάτια.

Μπερδεμένη, φοβισμένη και μόνη, προσπαθεί να ξεφύγει από τον ιστό που υφαίνεται γύρω της. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη ζωή της.
Ένα μπλε ζαφείρι, ένας σκορπιός, ένα γεράκι-κυνηγός κι η Λήμνος, ένα νησί πλημμυρισμένο μυστήριο, μπλέκονται με τους ήρωες, με το αγγελικό και συνάμα διαβολικό πρόσωπό τους, με τα ανείπωτα μυστικά τους, με τρεις δολοφονίες.

Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν πιεστεί πολύ; Τα πάντα.