In my Groove

Είναι αρκετές οι φορές που κάποιος θέλει να ξεφύγει ή να χωθεί εντελώς εντός του. Η μουσική έχει πάντα την ιδιότητα να δημιουργεί την κατάλληλη συνθήκη για την κάθε φυγή, εξωτερική ή εσωτερική. Η σίγουρη παρέα σε ένα ταξίδι και ο πιο κοινός φίλος στην ονειροπόληση. Το δεύτερο συνέβη όταν άκουσα το Prophets in my Groove, φρέσκο κομμάτι του Βαγγέλη Κορρέ. Ένας ανήσυχος καλλιτέχνης που τον γνώρισα στο περίπου τότε… Οι μουσικές βέβαια άλλαξαν όπως ακριβώς κάνουν και οι άνθρωποι με τον χρόνο. Ωστόσο μπορώ να πω με βεβαιότητα πως κρατά ακόμη εκείνο το σπίρτο και το βάθος. Τη φλόγα που σου δίνει η τέχνη για να δημιουργείς.

Μέσα από την ατμοσφαιρική υφή του ηλεκτρονικού ήχου συνδέει με απόλυτη αρμονία το αγχωτικό του μη γενόμενου με το απόλυτα συγκεκριμένο που έχει ήδη τελεστεί. Σαν να λέμε ακριβώς αυτό το βέβαιο – αβέβαιο της ζωής που κατέχει τα επαναλαμβανόμενα πάντα μοτίβα. Στοιχεία Τζαζ με ατμόσφαιρα ambient όπως θα άκουγε κανείς σε μια πειραματική σκηνή, στο μπαρ που συνηθίζει ν’ αγαπάει. Ο δημιουργός κάνει το δικό του παιχνίδι με την τονικότητα και το The Cage γίνεται εύκολα το soundtrack της επόμενης στιγμής. Το ταίριασμα των κομματιών ίσως να αποτελεί κάποιο μυστικό που ακόμη δεν βρήκα ή και όχι… Ποιος νοιάζεται άλλωστε όταν μιλάει η τέχνη; Όπως και να ‘ναι πετυχαίνει τη σκέψη με ένα τρόπο ξεκάθαρο. Στα πλήκτρα δυναμώνει τις εντάσεις, το πιάνο στημένο στην γωνία και το σαξόφωνο μελωδεί ερωτικά στο Asunoasa ίσως το αγαπημένο μου κομμάτι, αν έπρεπε να διαλέξω ένα δικό μου soundtrack.

Οι εποχές χάνονται σε κάθε πάτημα των πλήκτρων και ανανεώνονται διαρκώς μέχρι το τελευταίο σπάσιμο του ρυθμού στον  νου. Σχεδόν αβίαστα επαναλαμβάνω την ακρόαση για να φτιάξω κι άλλες εικόνες και πράγματι είναι πάντα τόσο διαφορετικές που θα μπορούσα να μιλάω ώρα για εκείνες. Για κάθε εσωτερικό on ή off the road trip η μουσική του Βαγγέλη Κορρέ – SytherQ.  αξίζει γιατί κάνει ακριβώς αυτό, φτιάχνει το χαοτικό στην τάξη και βάζει σε τάξη το χαοτικό.

Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μουσικές Επιστήμες και Μουσικολογία στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Κατά τον ίδιο η τεχνολογία του έλυσε κατά κάποιον τρόπο τα χέρια σε μια δύσκολη για τη μουσική και τον κόσμο κατάσταση. Η ανάγκη για τη δημιουργία της μουσικής τον έκανε να διαχειριστεί αυτήν τη διαθέσιμη τεχνολογία ως μέσω παραγωγής. Τα αποτελέσματα έρχονται στην ακουστική μας μέσα από το lo – fi σκηνικό και το μουσικό χαλί γίνεται μαγικό για να αιωρηθεί στις δημιουργίες των περιβαλλόντων μέσα από κανόνες ψηφιακής ενορχήστρωσης και σύνθεσης. Δανείζεται τη φωνή του Osho δηλώνοντας «There is no tomorrow» και τα επόμενα ταξίδια ξεκινούν.

Βρες τον Βαγγέλη Κορρέ εδώ:

https://www.facebook.com/vaggelisaces

instagram.com/syther_q/?hl=el